Tony Parker kupio dionice ASVEL-a

Tony Parker kupio dionice ASVEL-a

A. Beganović

Tony Parker, sjajni košarkaški reprezentativac Francuske i jedan od najboljih igrača NBA lige kupio je dionice najuspješnijeg francuskog košarkaškog kluba ASVEL-a i tako postao njegov drugi najveći dioničar.

Tako bi se nekadašnjiji prvak Francuske (16 naslova), osvajač Kupa Radivoja Koraća i pobjednik Eurolige nakon krize posljednjih godinama mogao ponovo vratiti u sam vrh evropske košarke.

U tome bi im mogao jako pomoći Parker koji je već kupio veliki dio dionica kluba i tako postao njegov potpredsjednik. Parker je obećeo da će u klub dovesti i moćne sponzore, te i na taj način pomoći u vraćanju ASVEL-a u vrh.
Parker je u izjavama za francuske medije naveo da mu se ideja jako dopala i da je zato odlučio i sam pomoći u realizaciji tog projekta.
Francuski reprezentativac je još dodao da postoji velika mogućnost da pred kraj svoje karijere, odigra nekoliko sezona za ASVEL.
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.