Toronto slavio u majstorici
Foto: NBA

NBA liga, play-off

Toronto slavio u majstorici

Ekipa Toronta obezbijedila je plasman u polufinale istočne konferencije nakon što je sinoć na svom terenu u majstorici savladala Indijanu (89:84).

Raptorsi su bili bolji rival tokom tri četvrtine, pa su na ulasku u posljednjih 12 minuta imali 14 poena prednosti. I pored te činjenice domaćin je teškom mukom izborio plasman među četiri najbolje ekipe Istoka.

Gosti su čak imali i priliku da utakmicu odvedu u produžetak, međutim, na kraju su ipak ostalih kratkih rukava.

Najzaslužniji za pobjedu u sedmoj odlučujućoj utakmici bio je DeMar DeRozan sa 30 poena i 5 skokova. U redovima Pacersa prednjačio je Paul George sa 26 koševa i 12 uhvaćenih lopti.

Toronto će u narednoj rundi takmičenja snage odmjeriti sa ekipom Miamija, dok drugi polufinalni par na Istoku čine Cleveland i Atlanta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti