Unics bolji od Bamberga
Foto: Euroleague.net

Euroliga, 17. kolo

Unics bolji od Bamberga

Košarkaši Unicsa savladali su na svom terenu sastav Bamberga rezultatom 63:58 (13:20, 17:16, 16:11, 17:11) na otvaranju 17. kola Eurolige.

Ekipa iz Kazanja na poluvremenu je imala zaostatak od šest poena (36:30), ali je odličnom igrom u nastavku preokrenula rezultat u svoju korist i na kraju došla do sedmog trijumfa u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju. 

Sa druge strane, Bamberg je večeras upisao sedmi gostujući, a ukupno deseti poraz ove sezone.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najefikasniji igrač u pobjedničkom timu bio je Keith Langford sa 27 koševa (10/24 iz igre), 10 skokova i pet asistencija, dok je prvo ime kod gostiju bio Janis Strelnieks sa 13 poena, sedam uhvaćenih lopti i šest proigravanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi