Varda u 38. godini pronašao novi klub

Igrat će za Dinamik

Varda u 38. godini pronašao novi klub

Nekadašnji bh. reprezentativac u košarci Ratko Varda pronašao je novi angažman u 38. godini. 

Iako je proljetos najavio da će se oprostiti od košarke, bez najveće ljubavi očito ne može, pa je tako prihvatio da ove sezone igra za beogradski Dinamik. 

Vardi će to biti 22. sezona u karijeri, s čim se malo koji košarkaš može pohvaliti, a u klubu koji će se takmičiti u ABA 2 ligi će imati neku vrstu otvorenog ugovora. 

Prošle sezone Varda je igrao za libanski Hekmeh. Ranije je, podsjećanja radi, nastupao za Partizan, Detroit Pistons, Olimpiju, Apollon, Bešiktaš, Kyiv, Real, Menorcu, Žalgiris, Khimki, Azovmash, Mahram, Mega Vizuru, Sutjesku...

Interesantno, u karijeri je osim za Bosnu i Hercegovinu igrao za još dvije reprezentacije - Jugoslaviju i Makedoniju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi