Veliki povratak Allena Iversona
Pozdrav s Georgeom Karlom s kojim je surađivao u Denveru

NBA rezultati

Veliki povratak Allena Iversona

Sinoć su u NBA ligi odigrane četiri utakmice, a sve su ostale u sjenci povratka Allena Iversona u dres Philadelphije, ali ni njegov povratak nije pomogao Sixersima da izbjegnu novi poraz.

Allen Iverson je sinoć debitovao u dresu Philadelphije protiv Denvera, ali ni to nije pomoglo Sixersima koji su upisali svoj deseti uzastopni poraz. Gosti iz Denvera su slavili sa 93:83.

Allen Iverson je imao 11 poena i 6 asistencija, dok je Andre Iguodala sa 31 poenom bio najbolji u redovima Philadelphije. Chauncey Billups je sa 31 poenom, 8 asistencija i 8 skokova bio najbolji kod Denvera, a Carmelo Anthony je ubacio 14 poena.



Utah je s odličnim igrama nastavila i protiv San Antonija. Jazzeri su slavili sa 104:101. Derron Williams je loše počeo utakmicu, promašio je šest šuteva, ali je u nastavku utakmice briljirao. Ubacio je osam od deset pokušaja i utakmicu okončao sa 17 poena i 11 asistencija.

Ipak, u trećoj uzastopnoj pobjedi Jazzera nad Spursima prvo ime  je bio Carlos Boozer sa 27 poena, Ronnie Brewer je dodao 17 poena i 10 skokova, dok je kod Spursa Matt Bonner s najboljim učinkom u karijeri (28 poena, 8 skokova) bio najbolji pojedinac. Tim Duncan je dodao 23 poena i 11 skokova, a Tony Parker 22 poena.

Povreda Gregga Odena narušila je atmosferu u redovima Portlanda koji je poražen od Knicksa rezultaom 93:84. Larry Hughes je sa 21 poenom predvodio pobjednički tim, David Lee je imao 17 poena i 10 skokova, dok je kod Portlanda prvo ime bio LaMarcus Aldridge sa 19 poena i 13 skokova.

Mlada ekipa Oklahome polako stasa. Sinoć su slavili četvrtu pobjedu u posljednjih šest utakmica, što je najbolji dokaz konstante dobrih igara. Thunder je bio bolji od Golden Statea sa 104:88. Samo prva četvrtina (23:22 za GS) je bila ravnopravna, ostale tri su igrači Oklahome riješili u svoju korist bez problema.

Kevin Durant je utakmicu završio sa 28 poena, James Harden je ostvario rekord karijere sa 26 poena i 9 skokova, Jeff Green je imao 21 poen i 13 skokova, dok su kod Warriorsa najbolji bili Monta Ellis sa 31 i Stephen Curry sa 22 poena.

Rezultati:

Philadelphia – Denver 83:93
Utah – San Antonio 104:101
NY Knicks – Portland 93:84
Oklahoma – Golden State 104:88

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.