Veliki spektakl pripao Argentini, Nocioni ubacio 37 poena

Drama u Rio de Janeiru

Veliki spektakl pripao Argentini, Nocioni ubacio 37 poena

E. Škorić

U derbiju Južne Amerike košarkaši Argentine slavili su protiv Brazila sa 111:107 nakon drame i produžetka.

Brazil i Argentina odmjerili su snage u četvrtom kolu grupe B olimpijskog turnira u Rio de Janeiru.

Predvođenim publikom s tribina, Brazilci su bili na dobrom putu da ostvare novu pobjedu, no u završnici su sve prokockali.

Prva četvrtina pripala je Argentincima, koji su slavili sa 28:19, dok je Brazil na poluvremenu vodio 52:44.

Održavali su domaći prednost tokom trećeg perioda igre, pa su imali 72:67 vodstvo pred ulazak u zadnju četvrtinu. 

U samoj završnici Nocioni pogađa trojku za 85:85, a tri sekunde prije kraja Huertas je promašio, pa se ušlo u produžetak. I nakon produžetka, nije bilo pobjednika. Argentina je imala napad za pobjedu, ali je Ginobili promašio.

I onda su se Argentinci raspucali u preostalih pet minuta, te stigli do pobjede. 

Andres Nocioni je bio sjajan u sastavu Argentine, pa je ubacio 37 poena uz 11 skokova. Campazzo je ubacio 33 poena uz 11 asistencija, a na drugoj strani Nene Hilario je bio najbolji sa 24 poena i 11 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi