Washington gazi redom, Sacramento iznenadio Golden State

NBA liga

Washington gazi redom, Sacramento iznenadio Golden State

Protekle noći odigrano je deset mečeva u NBA ligi.

Washington Wizardsi su u Verizon Centru savladali New Orleans Pelicanse sa 105:91 i upisali 17. uzastopnu pobjedu kod kuće.

Do novog trijumfa domaćin je došao zahvaljujući odličnoj igri u posljednjoj četvrtini. Ovaj dio igre Washington je riješio u svoju korist rezultatom 25:8!

Svi igrači iz prve petorke Wizardsa imali su dvocifren košgeterski učinak. Istakao se John Wall sa 24 poena, 13 proigravanja i pet ukradenih lopti, Markieff Morris je dodao 18 koševa, dok je Marcin Gortat bio dvocifren u dvije statističke kategorije i meč je završio sa 12 koševa i 17 uhvaćenih lopti.

Aktuelni prvak Cleveland savladao je New York u Madison Square Gardenu (111:104).

LeBron James je za goste ubacio 32 poena i tome dodao 10 proigravanja i pet skokova, dok je Kevin Love upisao još jedan double-double učinak - 23 poena, 16 skokova.

Najbolji u domaćem sastavu bio je Brandon Jennings sa 23 koša, 10 asistencija i pet skokova.

Za iznenađenje večeri pobrinuli su se košarkaši Sacramenta.

Oni su na domaćem parketu pobijedili Golden State Warriorse rezultatom 109:106 i to nakon produžetka, a DeMarcusu Cousinsu nedostajala je jedna asistencija za novi triple-double (32 poena, 12 skokova, devet asistencija). Darren Collison dodao je 18, a Willie Cauley-Stein 14 koševa.

Warriorse je predvodio Stephen Curry sa 35 pogodaka i devet asistencija, dok je Klay Thompson susret okončao sa 26 poena i pet skokova.

Ostali rezultati:

Atlanta Hawks - Orlando Magic 113:86

Indiana Pacers - Detroit Pistons 105:84

Miami Heat - Philadelphia 76ers 125:102

Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 99:107

Phoenix Suns - Milwaukee Bucks 112:137

San Antonio Spurs - Denver Nuggets 121:97

Utah Jazz - Charlotte Hornets 105:98

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi