Washington poveo protiv Atlante
Foto: EPA

Sjajni Wall vodio Wizardse do pobjede

Washington poveo protiv Atlante

M. Šljivak

Košarkaši Washington Wizardsa pobijedili su Atlanta Hawkse 114:107, te su poveli s 1:0 u četvrtfinalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige.

Bolje su u meč ušli košarkaši Wizardsa. Uspjeli su stvoriti 11 poena prednosti (23:12), ali su potom potpuno stali, što su Hawksi iskoristili i serojom od 17:2 dobijaju prvu dionicu ovog meča (29:25).

Gosti iz Gerogije su vodili tokom kompletne druge četvrtine. Imali su u nekoliko navrata i osam poena prednosti, a na odmor su otišli vodstvom od tri poena razlike, 48:45.

Ipak, u nastavku je Washington mnogo bolja ekipa. Okrenuli su meč u svoju korist, kontrolisali su igru i u posljednju četvrtinu ulaze sa sedam poena prednosti, 83:76.

Razlika je tokom posljednje četvrtine išla i do 15 poena, da bi krajnji rezultat glasio 114:107 za domaće.

John Wall je sa 32 poena i 14 asistencija predvodio Wizardse do pobjede, dok je kod Hawksa Dennis Schroder meč završio sa 25 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi