Westbrook nastavio da ruši rekorde

Nevjerovatna statistika

Westbrook nastavio da ruši rekorde

Tek smo na polovini regularnog dijela sezone, a Russell Westbrook je uspio da zabilježi 19. triple-double.

Posljednji je ostvario u noći sa petka na subotu kada je njegova Oklahoma poražena u gostima kod Minnesote rezultatom 96:86. Doduše, Westbrook je u duelu sa Timberwolvesima upisao i 10 izgubljenih lopti.

Nakon sinoćnje utakmice Westbrook je postao tek drugi igrač u istoriji NBA lige koji na polovini sezone ima triple-double prosjek sa najmanje 30 poena, deset skokova i isto toliko asistencija, kao i košarkaš sa najviše triple-doubleova u jednoj sezoni još od 1976. godine.

Jedan od najboljih igrača današnjice odigrao je 41 meč ove sezone, a prosječno je ubacivao 30.8 poena, te bilježio 10.7 skokova i 10.5 asistencija.

Ipak, Westbrook je i dalje daleko od poduhvata Oscara Robertsona i Wilta Chamberlaina. Robertson je u sezoni 1961/1962 zabilježio čak 41 triple-double učinak, dok je Wilt Chamberlain u sezoni 1967/1968 31 put imao dvocifren učinak u tri kolone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi