White u Cedeviti

Žele vrh ABA lige

White u Cedeviti

S. Bošković

Amerikanac James White, pojačao je zagrebačku Cedevitu

Bivši NBA šampion potpisao je ugovor na 1+1 godinu, s mogučnosti da napusti Zagreb nakon samo jedne sezone.

White je jedno od najboljih krila u Europi, a prije Cedevite nastupao je ruski UNICS iz Kazana, a po utakmici je bliježio 10 poena, te 4.9 skokova u Euroligi. Za vrijeme igranja u Eurokupu prosječno je ubacivao 13 poena, te imao 3.3 skoka i 1.4 asistenciju.

Studirao je na Floridi i u Cinccinatiju, a draftovan je 2006. godine kao 31. pik Portland Trail Blazersa. Ipak, oni ga šalju u San Antonio Spurste sa kojima 2007. godine osvaja NBA prsten.

Nakon toga dolazi u Europi, u turski Fenerbache, a nastupao je još i za Houston Rocketse, Spartak Sankt Petersburg, Dinamo Sassari, Scavaloni Pesaro, New York Knickse, te Reggio Emilliju.

Napomenimo da je proteklih dana Cedevitu napustio Marko Tomas.

Klub iz Zagreba će ove sezone nastupati u Euroligi, a ždrijeb ih je svrstao u grupu sa: Anadul Efesom, Olympiakosom, Laboral Kutxom, Limogolesom, te Milanom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti