Williams od sutra u Clevelandu

Veliko pojačanje za Cavse

Williams od sutra u Clevelandu

M. Šljivak

Iskusni playmaker Deron Williams od sutra će postati novi član Cleveland Cavaliersa.

Williams je prije nekoliko dana otpušten iz ekipe Dallas Mavericksa, ali kako se radi o vrhunskom playmakeru, nije dugo čekao na novi tim.

Sutra će 32-godišnji košarkaš potpisati za Cleveland. Tako će aktuelni prvaci dobiti zaista veliko pojačanje na poziciji razigravača, te će im dodatno porasti šanse za odbranu naslova NBA prvaka.

Tako je rukovodstvo Cavsa ispunilo želju prve zvijezde tima LeBrona Jamesa, koji je sanjao da ekipa ima pravog playa.

U Williamsu su dobili vrhunskog igrača, koji će tako imati šansu da konačno dođe do naslova prvaka, što nije uspio igrajući za Utah, Brooklyn i Dallas.

Deron Williams je u karijeri na prosjeku od gotovo 17 poena i preko osam asistencija po meču, a tri puta je bio izabran i za All Star meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi