"Žao mi je igrača i publike, ali ne smijemo očajavati"
Hayri Gur Arena, dom Trabzonspora

Nenad Marković za SportSport.ba

"Žao mi je igrača i publike, ali ne smijemo očajavati"

M. Šljivak

Nenad Marković vodio je turski Trabzonspor do najvećeg uspjeha u povijesti ovog kluba. 

Igrali su finale EuroChallenge kupa, ali su nažalost sa zvukom sirene poraženi od francuskog Nanterrea.

Markoviću i igračima ovog kluba je poraz teško pao, a za SportSport.ba je bh. stručnjak govorio o emocijama nakon meča.

"Stvarno mi je teško zbog publike, igrača, zbog svega. Imali smo nadu, htjeli smo da ispišemo istoriju Trabzonspora, jer je ovo prvi put da klub igra finale jednog evropskog takmičenja. Bez obzira na poraz, dobili smo veliku podršku. Bili smo u gradu, svi su presretni i pružili su nam zaista sjajnu podršku nakon svega. Čak je u dvorani bilo preko 9000 ljudi, iako je kapacitet znatno manji", rekao je Marković na početku razgovora za SportSport.ba, te je dodao:

"Organizacija i atmosfera tijekom turnira su bile na vrhunskom nivou. Nažalost,  u zadnjoj stotinki smo izgubili, ali kažem opet ne smijemo očajavati. Prvi put smo igrali finale, ne smijemo biti nezadovoljni. Predstoje nam tri utakmice u prvenstvu u kojima moramo pobijediti kako bismo otišli u doigravanje. Ovo boli i sigurno će ostati upamćen poraz. Ipak, imamo veliku podršku i to nam daje dodatnu snagu", govori Marković.

Trabzonsporu ostaje da se izbori za doigravanje u prvenstvu Turske, a tim Nenada Markovića će, ako izbori doigravanje, imati zaista teške rivale.

"Naš cilj je da uđemo u doigravanje. Mi smo svjesni da idemo na jednog od tri favorita za titulu prvaka. To su Fener, Efes i Darussafaka. Ponavljam, nama je cilj da se plasiramo u doigravanje, a za ostalo ćemo vidjeti kako će se stvari razvijati".

Poraz od Nanterrea je teško pao igračima, ali Marković vjeruje kako će poraz biti zaboravljen jako brzo, jer predstoji jako bitan dio sezone.

"Teško je sada ući u glavu svakom igraču. Razgovarali smo, objasnio sam im da je sada sve prošlost i da moramo da što prije zaboravimo. Otkad sam ja došao ekipa je pokazala karakter i oni su svjesni svojih mogućnosti", rekao je na kraju razgovora za SportSport.ba Nenad Marković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.