Mnogi osudili skandalozan i seksistički žrijeb u Milanu

Mnogi osudili skandalozan i seksistički žrijeb u Milanu

E. Škorić

Žrijeb grupa za NextGent turnir u Milanu izazvao je brojne kontroverze i naišao je na mnoge osude.

Htjeli su organizatori turnira na kojem će nastupati najboljih osam mladih tenisera (do 21 godine) da prikažu Milano grad mode, pa je prilikom žrijeba angažovano i nekoliko manekenki.

One su ispod suknje ili majice nosile oznake "A" i "B", kada su se formirale grupe u kojoj su smještena po četvorica teniskih dragulja.

Vjerujemo da teniseri nisu imali ništa protiv ovoga, no mnogi smatraju da je ovo bio skandalozan i seksistički žrijeb.

Bivša teniserka AAmelie Mauresmo je na Twitteru napisala "Sramota" i bila je tek jedna od stotine razočaranih teniskih fanova, koji smatraju da ovo nije način da se realizuje žrijeb pod okriljem ozbiljne organizacije kakva je ATP.

"ATP se želi izviniti svima koje je ova ceremonija povrijedila. Namjera nam je bila da obuhvatimo bogatstvo Milana kao prijestolnice mode i tenisa. Na kraju je sve imalo gorak okus i zbog toga nam je žao", poručili su iz Svjetske teniske federacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi