Navijač Chelseaja ubijen zbog rasprave oko Davida Luiza

Nevjerovatne vijesti iz Afrike

Navijač Chelseaja ubijen zbog rasprave oko Davida Luiza

Teme:

Tragična vijest danas stiže iz Gane, gdje je jedan simpatizer Chelseaja izboden na smrt i to zbog, vjerovali ili ne, jedne naizgled obične fudbalske rasprave.

Chelseajev navijač po imenu Deco tvrdio je da je David Luiz odigrao loše protiv Atletico Madrida, zbog čega je ušao u ozbiljnu raspravu sa svoja tri prijatelja koja je na kraju okončana na nevjerovatan način.

Njihov razgovor je prerastao u ozbiljnu svađu, a Decovo kritikovanje Davida Luiza je toliko razljutilo trojicu drugih navijača koji su prvo otišli kući, a potom se vratili nazad i na smrt izboli nesretnog momka iz Gane. 

Incident se dogodio u Akwenemen Zongou, predgrađu Accre koja je glavni glavni grad Gane, a nevjerovatnu priču su afričkim medijima prepričali svjedoci koji su bili na mjestu zločina.

Ovo nije prvi slučaj da se u Africi dešavaju ozbiljne tragedije prouzrokovane dešavanjima iz stranog fudbala, najčešće engleskog ili španskog. Afrikanci previše entuzijastično prate svoje omiljene klubove, pa su tako u prošlosti već zabilježeni veći neredi nakon El Clasica, engleskih derbija i slično.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi