Otkriven novi BMW X5

Novi model najvećeg bavarskog SUV-a

Otkriven novi BMW X5

A. Haznadarević
Teme:

BMW X5 predstavlja jedno od najatraktivnijih SUV vozila kako na Starom kontinentu, tako i šire, a iako se još uvijek ne radi o službenom predstavljanju, u javnosti su se pojavile fotografije novog bavarskog gorostasa.

Novi X5 koji nosi kodni naziv F15, svjetlo dana će ugledati u septembru na sajmu automobila u Frankfurtu, a do tada, možemo uživati u fotografijama koji otkrivaju njegov impozantni izled, dok ni tehničke specifikacije nisu ništa manje zadivljujuće.

Naime, najrobusniji član BMW porodice će biti lakši za 150 kilograma od prethodnika, dok će se u ponudi pogonskih agregata prvenstveno naći dva dizelaša (25d sDrive snage 218KS i 40d xDrive snage 313KS), te jedan benzinac (35i xDrive snage 306KS). Kasnije bi ponudi trebali biti priključena još tri motora, 25d sDrive (218KS), 40d xDrive (313KS) i 35i xDrive (306KS).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.