Robert Kovač savladao razbojnika i vratio ukradeni novac
Foto: EPA

Filmske scene u Frankfurtu

Robert Kovač savladao razbojnika i vratio ukradeni novac

Bivši hrvatski reprezentativac Robert Kovač je dospjeo na naslovnice njemačkih novina nakon što je u Frankfurtu savladao razbojnika i vratio ukradeni plijen žrtvi.

Robert Kovač je postao pravi heroj u Frankfurt nakon što je uspio sustići, a zatim i savladati razbojnika koji je ukrao 40 eura od jednog penzionera. Bivši defanzivac Hrvatske reprezentacija i Bayern Munchena je potom ukradeni novac vratio nesretnom čovjeku.

Prema izjavama posmatrača Kovač je primijetio krađu, te se odmah dao u potjeru za lopovom, kojeg je ubrzo sustigao i uspio oboriti na zemlju. Hrvat je zadržao kriminalca do dolaska policajaca, koji su ga potom odveli u pritvor.

Razbojnik je 72-godišnjeg penzionera oborio na zemlju u trenutku kada je on podizao novac sa bankomata, a nakon incidenta skromni Robert Kovač je izjavio: "Građanska hrabrost je važna, ali ne znam da li bih uvijek ovako postupio...zavisi od situacije, ali mi je drago da je sve dobro završilo."

"Vidi se da je u treningu", našalili su se iz franksfurtske policije na račun Kovača koji je trenutno na poziciji pomoćnog trenera u Eintracht Frankfurtu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi