Alaphillipe pobjednik osme etape Vuelte
Foto: lavuelta.com

Vuelta a Espana

Alaphillipe pobjednik osme etape Vuelte

S. Bošković

Julian Alaphillipe pobjednik je osme etape Trke oko Španije. 

Osma etapa bila je duga 199 kilometara, te je imala težak uspon pred sami cilj i zbog toga je bila pogodna i za bijeg, u kojem se našao i sami Alaphillipe.

Francuski biciklista se za svoju prvu Grand Tour pobjedu borio s Janom Polancom i Rafaelom Majkom koji su stigli drugi, odnosno treći s dvije sekunde zaostatka za pobjednikom. 

U generalnom plasmanu je nastavio dominirati Chris Froome koji nakon svake etape povećava prednost nad konkurentima. Ono što je nakon sedme etape bila prednost od 11 sekundi nad Chavesom, nakon osme je postala razlika od 28 sekundi. Treći Nicolas Roche zaostaje 41 sekundu,  Vincenzo Nibali 53 sekunde, a jedini vozač koji je ispod minute zaostatka za Britancem je još Tejay Van Garderen s 58 sekundi. 

Naredna etapa se vozi između Orihuele i Cumbre del Sola, na čijem je usponu ujedno i finiš etape duge 174 kilometra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi