Bez dopingovanih na Touru

Prema izvještaju

Bez dopingovanih na Touru

Ovogodišnji Tour de France je prošao bez pozitivnih doping testova. Ovu informaciju je potvrdila direktorica Antidopinške biciklističke fondacije, Francesca Rossi.Na ovogodišnjem Touru prikupljeno je ukupno 622 uzorka, od čega 443 krvna, uglavnom u okviru bioloških pasoša i 179 uzoraka urina.

"Ovaj put smo promijenili strategiju, postali smo nepredvidljivi i biciklisti su imali dojam da smo nepredvidljivi. Na kraju nismo imali nenormalnih rezultata na Tour de Franceu", izjavila je talijanska znanstvenica u sjedištu Međunarodne biciklistilčke federacije (UCI).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.