Bh. odbojkašice u drugoj rundi kvalifikacija za EP
Foto: Odbojkaški savez BiH (osbih.ba)

Bh. odbojkašice u drugoj rundi kvalifikacija za EP

E. Škorić

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija BiH osvojila je prvo mjesto u prvoj rundi kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Naše odbojkašice su se plasirale u drugu rundu kvalifikacija za EP, a sada će igrati dva turnira. 

Protivnice će biti odbojkašice Belgije, Francuske i Španije. Prvi turnir druge runde kvalifikacija odigrat će se u francuskom Bordeauxu, a drugi u belgijskom Antverpenu od 22. do 25. septembra 2016. godine.

Raspored utakmica prvog turnira druge runde kvalifikacija biće naknadno poznat.

Raspored utakmica drugog turnira:

22. septembar - Francuska - Belgija u 20 sati

23. septembar - BiH - Francuka u 17:30 sati

24. septembar - Belgija - BiH u 15 sati

24. septembar- Španija - Francuska u 20 sati

25. septembar -  Belgija - Španiaj u 17:30 sati.

U drugoj rundi kvalifikacija nastupiće 24 reprezentacije podjeljene u 6 grupa sa po 4 reprezentacije u svakoj. Plasman u finalnu rundu Evropskog prvenstva 2017. godine obezbijediće prvoplasirane reprezentacije iz 6 grupa, dok će 6 drugoplasiranih reprezentacija takmičenje nastaviti u trećoj rundi kvalifikacija.

U trećoj rundi kvalifikacija igraće se dvije utakmice, domaća i gostujuća. Prve utakmice na rasporedu su u periodu 16/17. maj 2017. godine, a druge utakmice 20/21. maja 2017. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi