Bjelajca stotinke dijelile od apsolutnog rekorda BiH

Banjalučki plivač ponovo briljirao

Bjelajca stotinke dijelile od apsolutnog rekorda BiH

D. Vejo

Na plivačkom mitingu danas održanom u Banjaluci, ponovo je glavnu riječ vodio član PK "Olymp" Nikola Bjelajac.

Mladi i talentovani plivač nastavio je tamo gdje je stao minule godine, a to je da iz takmičenja u takmičenje postiže sve bolje rezultate.

Tako je bilo i danas, gdje je pred svojom publikom na Gradskom olimpijskom bazenu dokazao da se radi o budućoj plivačkoj nadi.

Naime, on je disciplinu kraul na 50 metara isplivao u vremenu od 23,45 sekundi, što je sedam više od apsolutnog rekorda BiH koji iznosi 23,38 sekundi.

Pored toga, takmičio se i u disciplini 100 metara delfin, gdje je zauzeo drugu poziciju.

Naredno takmičenje na kojem će se banjalučki plivač suprostaviti konkurenciji biti će ono u Herceg Novom koje se održava u februaru mjesecu ove godine.

Današnji plivački miting okupio je preko 200 takmičara iz Zenice, Sarajeva, Mostara, Laktaša i domaćina Banja Luke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi