Bolt brži od Powela
Usain Bolt

Atletsko prvenstvo Jamajke

Bolt brži od Powela

Na atletskom prvenstvu Jamajke svjetski rekorder i olimpijski pobjednik Usain Bolt pobijedio je u utrci na 100 metara s vremenom 9,86 sekundi, što je najbolji rezultat ove sezone.

Bivši svjetski rekorder Asafa Powell, iako je na startu bio bolji od Bolta, bio je drugi s vremenom 9,97, a treće mjesto pripalo je Michaelu Frateru (10,02).

"Dobro se osjećam i drago mi je da je sve prošlo bez ozljeda. Mislim da napredujem i još ću popraviti formu", izjavio je nakon utrke Bolt.

Najbolji sprinter današnjice pohvalio je Powella, koji se od aprila  muči sa povredom lijevog članka.

"Čini mi se da se Powell vraća u formu i kad se potpuno oporavi od ozljede bit će to vrlo zanimljiva sezona".

U ženskoj konkurenciji s vremenom 10,88 sekundi slavila je olimpijska prvakinja Shelly-Ann Fraser i tako postavila najbolji rezultat ove sezone. Fraser je u aprilu operirala slijepo crijevo i ovo je najbolji dokaz njenog uspješnog povratka na atletske staze. Drugo mjesto pripalo je Kerron Stewart (10,93), a treća je bila Sheri-Ann Brooks (11,16).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.