Davor Štefanek: Ja sam Srbin, a ne Hrvat!

Srbijanski hrvač ljut na medije

Davor Štefanek: Ja sam Srbin, a ne Hrvat!

M. Šljivak

Reprezentativac Srbije u hrvanju, Davor Štefanek, ogorčen je na medije u Hrvatskoj.

On je u nedavnom intervjuu za Večernji list pričao o svojoj karijeri, a ovaj list je tekst naslovio kao "najbolji sportaš Srbije je Hrvat". 

Štefanek je ljut zbog ovakvih natpisa, te je na Facebook profilu napisao kako je on samo Srbin...

"Mediji su strašni! Ja sam rođen u Srbiji i Srbija je moja država. Nikada se nisam izjašnjavao kao Hrvat ili neki drugi državljanin", napisao je najbolji sportaš Srbije Davor Štefanek na svom Facebook profilu, a prenosi B92.

Štefanek je još dodao: 

"Sada bi svi htjeli da sam njihov, ali ja sam cijeli život od 12.9.1985. godine u Srbiji i samo, samo njihov, i uvijek ću biti njihov. Niti Hrvat, niti Mađar. Srbija je moja država koju volim", zaključio je Štefanek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.