Denver za 57 miliona dolara doveo Taliba

Počeo prelazni rok u NFL-u

Denver za 57 miliona dolara doveo Taliba

Prvog dana prelaznog roka u NFL-u, momčad Denver Broncosa napravila je odličan posoa potpisavši sjajnog cornerbacka Aqiba Taliba.

Dosadašnji član New England Patriotsa potpisao je s Denverom šestogodišnji ugovor vrijedan 57 miliona dolara, od čega je 26 miliona zagarantovanog iznosa.

28-godišnji Talib je prošle sezone u dresu Patriotsa imao četiri presjecanja i 14 blokiranih pasova što mu je donijelo prvi poziv na Pro Bowl meč. 

Nekadašnji član Kansas koledža izabran je u prvoj rundi drafta 2008. godine kao 20. izbor od strane Tampa Baya, a nakon četiri sezone u dresu Tampe, prešao je u Patriotse. U Patriotsima je igrao dvije sezone, a sada se odlučio na prelazak u Denver. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.