Favoriti nastavljaju s pobjedama
Milwaukee igra sjajno ove sezone

Baseball

Favoriti nastavljaju s pobjedama

Izuzev poraza Tampe i Floride na domaćem terenu, u sinoćnjem programu MLB-a nije bilo većih iznenađenja. Favoriti igraju uglavnomn po planu.

Čini se da nikada nije bilo neizvjesnije u MLB-u. Obzirom da većina timova igra odlično na svom terenu, poredak na tabelama je takav,  kao da ga je režirao Alfred Hitchcock, lično. Čak četiri tima u East diviziji AL-a su unutar sedam pobjeda. Toronto se bio izdvojio, ali su s dva nizana poraza od najbližeg pratitelja Bostona potpuno zakomplicirala situaciju. Yankees se polako bude, ovaj put nova žrtva bili su Baltimore Oriolesi. Tampa je neočekivano poražena kući od Oaklanda. Toronto je trenutno na 27-15, Boston 23-16, NY Yankees 22-17, dok je Tampa Bay na omjeru 20-21.

Detroit Tigers su upisali očekivanu pobjedu kontra Texas Rangersa, baš kao i Kanzas City Royals protiv Cleveland Indiansa, pa su tako sada oba tima poravnata po broju pobjeda na čelu Central divizije. Oba tima imaju po 21 pobjedu, s tim da Royalsi imaju 18 poraza, a Tigersi 16. 
Nakon dva vezana poraza na svom terenu od LA Angelsa, Seattle Marines su sada na dvije pobjede manje od istog protivnika. Uprkos porazu od Detroita, Texas je ostao na čelu West divizije American League sa omjerom 23-15. 

U National League situacija je još kompliciranija. U East diviziji Philadelphia i NY Mets imaju skorove 21-16, odnosno 21-18, i do kraja će se grčevito boriti za prvu poziciju, ali ni Atlanta Braves nisu daleko iza njih. Novom pobjedom od 8:1 na d Coloradom Braves su sada na omjeru 19-19. Naveća konkurencija vodi se u Central diviziji gdje je čak četiri tima unutar 5 pobjeda razlike. Milwaukee Brewers igraju odlično, i konačno bi mogli uhvatiti doigravanje. Sa 25-14 odlično se drže na vrhu Centrala, a veoma blizu su i Cubs 21-16, ST.Louis 22-17, kao i Cinncinati sa 20-18.

Najveća razlika zasad je u West diviziji gdje su na čelu trenutno prvi tim lige LA Dodgers sa velikih 28-13, a njihovi kalifornijski susjedi San Francisco Giants i San  Diego Padres su ipak na popriličnom zaostatku. Giants imaju 18-19, a Padres 17-22. 

Rezultati:

Atlanta – Colorado 8:1, NY Yankees – Baltimore 9:1, Washington – Pitsburgh 5:8, Detroit – Texas 4:0, Tampa Bay – Oakland 1:4, Florida – Arizona 3:5, Cinncinati – Philadelphia 3:4, Boston – Toronto 2:1, Houston – Milwaukee 2:4, Kanzas – Cleveland 6:5, Chicago White Sox – Minnesota 6:2, ST.Louis – Chicago Cubs 3:0, San Diego – San Francisco 2:1, Seattle – LA Angels 5:6 i LA Dodgers – NY Mets 5:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.