Floyd Mayweather nokautiran na sparingu

Amerikanac završio na podu

Floyd Mayweather nokautiran na sparingu

D. Rakanović

Američki borac Floyd Mayweather nokautiran je na sparingu u Las Vegasu. 

Kako prenosi Las Vegas Post, Mayweather je nokautiran dok je odrađivao sparing sa bivšim svjetskim prvakom po IBF verziji Zabom Judahom. 

Njih dvojica su se upustili u žestoki sparing, nakon čega je Mayweather završio na podu. 

Zab je počeo imitirati Conora McGregora, nakon čega je došlo do brawla, unutar kojeg je Mayweather izvukao deblji kraj. Nakon što je došao sebi, Floyd je potjerao sve van iz dvorane, no nitko nije davao apsolutno nikakvu izjavu povodom toga što se dogodilo, piše Las Vegas Post. 

Judah se penzionisao 2013. godine, poslije poraza od Pauliea Malignaggia. Početkom ove godine se vratio boksu te je upisao pobjedu. 39 mu je godina i vlasnik je skora 43-9, a ovo nije prvi put da odrađuje ulogu sparing partnera Floydu Mayweatheru Jr.

Očekuje se zvanična potvrda o ovome iz tima američkog borca, a spekuliše se da je ovo samo marketinški trik, koji bi povećao šanse Conora McGregora u "borbi stoljeća" koja je na rasporedu 26. augusta.

Također, Judahu nije prvi put da pošalje na pod Mayweathera. Naime ova dvojica boksera borili su se 8. aprila 2006. godine u Las Vegasu, a Judah je u četvrtoj rundi bacio Amerikanca u nokdaun, ali sudija je procijenio kako nema potrebe za brojanjem Mayweatheru, iako je očito bilo da to treba učiniti jer je rukavicom dotakao pod i tako se spasio pada. Judah je dominirao u prvih nekoliko rundi, svi su mislili da će ga dobiti, ali je na kraju Mayweather slavio pobjedu na bodove.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi