Gary Hunt ponovo najbolji

Red Bull Cliff Diving

Gary Hunt ponovo najbolji

Gary Hunt iz Velike Britanije pobijedio je u drugom ovosezonskom takmičenju u Red Bull Cliff  Divingu koje se održalo u Yucatanu (Mexico). Egzotično okruženje bilo je perfektno mjesto za natjecanje. Skakalo se sa visine 27.25 metara.

Na pobjedničkom podijumu završili su  i Rus Artem Silchenko, koji je zauzeo drugo mjesto, kao i devetorostruki prvak svijeta Kolumbijac Orlando Duque koji je završio na trećoj poziciji.
Nakon dva uzastopna trijumfa Gary Hunt je bio zadovoljan:

„Ovo je težak posao, zahtjeva mnogo vježbe. Konstantno usavršavanje teških skokova u prošloj godini potpuno se isplatilo. Treba vjerovati u sebe i stalno ići naprijed. Kada vidiš da neko ima dobar rezultat kao što je to bio slučaj sa Artemom, to te navodi da daš sve od sebe da slaviš. Ja sam uspio i presretan sam“, izjavio je nakon skokova Hunt.

Za kraj treba istaći da je Britanac oduševio sve članove žirija koji su bili prepuni hvale za njegovu izvedbu.

U ukupnom poretku vodi Gary Hunt sa 40 bodova, drugi je Orlando Duque sa 29, dok je treći Artem Silchenko sa 27 osvojenih bodova.

Naredno treće takmičenje održat će se u Norveškoj 24. jula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.