Glup potez navijača uzrok nesreće na Giro d'Italiji

A želio je samo da ušestvuje

Glup potez navijača uzrok nesreće na Giro d'Italiji

U nedjelju je vožena druga etapa Giro d'Italije od Albenge do Genoe, a istu je obilježila velika glupost jednog od navijača koji se poželio uključiti u utrku.

Malo više od 10 kilometara ostalo je do kraja utrke, a vozači peletona pritiskali su vodeći dvojac koji je jurio prema ciljnoj ravnini. Vozači su vozili po ravnini, te su samim time brzine bile prilično velike, no to nije spriječilo jednog navijača da napravi glup potez.

On se s trotoara sa svojim biciklom ležerno spustio na cestu i pokušao priključiti jurećoj koloni. Njegov je plan bio koban po većinu vozača peletona, jer je njih oko 50-ak palo, a neki su zaradili i povrede zbog kojih nisu uspjeli nastaviti utrku.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.