Jaguarsi još uvijek bez pobjede, Cowboysima derbi Texasa

NFL

Jaguarsi još uvijek bez pobjede, Cowboysima derbi Texasa

M. Šljivak

Čak devet utakmica NFL-a odigrano je večeras, a kao i uvijek susreti su donijeli dosta uzbuđenja.

Derbi večeri su odigrali na AT&T stadionu u Dallasu domaći Cowboysi i Houston Texansi, a na kraju je Dallas slavio pobjedu nakon produžetka rezultatom 20:17.

Odbrane su radile jako dobar posao u ovom susretu. Nakon prve dionice bilo je 0:0, da bi tek u finišu prvog poluvremena Dan Bailey šutem za tri poena donio prednost Dallasu (3:0).

Nastavak je donio mnogo bolju igru na obje strane. Arian Foster je postigao touchdown na sredini igre u trećoj dionici za Cowboyse, da bi odmah uzvratio Terrance Williams touchdownom nakon pasa od 43 jarde od strani Tonyja Roma.

Zatim je Dez Bryant postigao touchdown, ali je Arian Foster na 40 sekundi do kraja izjednačio (17:17).

Ušlo se u produžetak gdje je Dan Bailey touchdownom sa 49 jardi donio pobjedu Dallasu.

Tony Romo je bio sjajan u ovom meču. Bacio je 324 jarde za dva touchdowna, dok je Bryant imao devet hvatanja za 85 jardi i jedan touchdown. Arian Foster je na drugoj strani imao 23 nošenja za 157 jardi i dva touchdowna.

Novi poraz su na domaćem terenu upisali Jacksonville Jaguarsi i to od Pittsburgh Steelersa (17:9). 

Ben Roethlisberger je imao još jednu odličnu noć i sa 273 bačene jarde je predvodio Steelerse u ovom meču. Bell je imao 15 nošenja za 82 jarde, a Brown pet nošenja za 84 jarde...

NFL rezultati:

Carolina Panthers - Chicago Bears 31:24
Dallas Cowboys - Houston Texans 21:17 pp
Detroit Lions - Buffalo Bills 14:17
Indianapolis Colts - Baltimore Ravens 20:13
Jacksonville Jaguars - Puttsburgh Steelers 9:17
New Orleans Saints - Tampa Bay Buccaneers 37:31pp
Philadelphia Eagles - St. Louis Rams 34:28
New York Giants - Atlanta Falcons 30:20
Tennessee Titans - Cleveland Browns 28:29

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.