"Kladiću se sa svima koji žele, Joshua će biti nokautiran"

Tyson Fury uvjeren

"Kladiću se sa svima koji žele, Joshua će biti nokautiran"

M. Šljivak

Nekadašnji prvak svijeta u teškoj kategoriiji Tyson Fury vjerovatno će se vratiti u ring u 2018. godini.

Irski borac je već dvije godine van ringa i nije se borio otkako je pobijedio Vladimira Klička u borbi za prvaka svijeta. Imao je Fury potom mnogo psihičkih problema, naslovi su mu oduzeti zbog pada na doping testu, ali mu je vraćena licenca i on se može ponovo boriti.

Vjeruje se da bi u 2018. godini moglo doći do obračuna sa Anthonyjem Joshuom koju kompletna Velika Britanija jedva čeka.

Ipak, realnije je da AJ prvo uđe u ring sa Josephom Parkerom (24-0, 18ko) i Deontayom Wilderom (39-0, 38ko), nosiocima WBO i WBC prvaka svijeta.

Fury je uvjeren da bi Parker nokautirao Joshuu ako dođe do njihovog duela. Spreman je i da se kladi.

"Ako Anthony Joshua prihvati borbu protiv Josepha Parkera, spreman sam se kladiti u 5.000 funti sa svakim. Moja opklada je da će Parker nokautirati Joshuu" poručio je Fury.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi