Kličko: Odavno nisam imao boljeg protivnika
Foto: EPA

Vladimir nakon odbrane naslova

Kličko: Odavno nisam imao boljeg protivnika

M. Šljivak

Vladimir Kličko odbranio je sinoć titule prvaka svijeta pobjedom nad Amerikancem Bryantom Jenningsom.

Američki bokser je pružio jako dobar otpor u Madison Square Gardenu, ali mu to nije bilo dovoljno da postane šampion. 

Kličko ga je nakon meča pohvalio...

"Bio je veoma dobar rival. S ovako dobrim borcem se nisam godinama susreo. Imao je ve sjajan rad ruku i nogu i bio je odlučan da postane šampion. Bio je sjajan izazivač i odradio je odličan posao večeras", rekao je Kličko, koji je slabo koristio desnu ruku u ovoj borbi.

"Desna ruka mi je u redu. Nije mi dopuštao da je koristim puno. Dobro se kretao i zato je nisam koristio", ističe Ukrajinac, kojem je sudija oduzeo bod zbog držanja.

"Nemam nikakvih žalbi. Kada je borac niži od vas, to se događa. Ne zamjerim sudijama. Drago mi je što sem ovdje nakon sedam godina. Volim se boriti u MSG-u i hvala svima za ovaj spektakl", rekao je nakon meča Kličko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.