Maguire očitao lekciju Trumpu, Higgins bolji od Perryja

Maguire očitao lekciju Trumpu, Higgins bolji od Perryja

A. Beganović

U polufinalu Australian Goldfields Opena, rangirajućeg snooker turnira koji se igra za nagradni fond od 500.000 australijskih dolara, igrat će Stephen Maguire, Martin Gould, John Higgins i Jamie Jones.

Prvi nositelj turnira, Judd Trump, nije se uspio plasirati u polufinale. Naime, u četvrtfinalnom meču bolji od njega bio je Stephen Maguire, koji je slavio sa ubjedljivih 5:1 po frameovima.

Maguire je mnogo bolje otvorio meč, poveo je sa 3:0, da bi četvrti frame dobio Trump i tada se činilo da će se uspjeti vratiti u igru. Međutim, u naredna dva framea slavio je Maguire, koji se na kraju zasluženo0 plasirao u polufinale.

Istim rezultatom u četvrtfinalu je Martin Gould savladao Matthewa Selta, koji je osvojio prvi frame na meču. No, nakon toga za stolom je postojao samo jedan igrač i sa pet uzastopno osvojenih frameova Golud se plasirao u polufinale. Na kraju treba dodati da je u petom frameu Gold napravio trocifreni break od 122 poena.

U polufinale se plasirao i iskusni John Higgins, koji je rezultatom 5:3 savladao Joea Perryja. Higgins je bolje otvorio meč, poveo je 3:1, no Perry je uspio izjednačiti, ali u samoj završnici Higgins osvaja dva framea za pobjedu i plasman u polufinale.

Treba naglasiti da Higgins nije napravio niti jedan trocifreni break u meču, dok je Perry dva framea osvojio zahvaljujući trocifrenom breakovima i to od 137 i 136 poena.

Najzanimljiviji meč četvrtfinala odigrali su Jamie Jones i Michael White, a do pobjede je i to u devetom frameu stigao Jones. White je imao veliku prednost (4:2), no Jones je u samoj završnici ubacio u brzinu više i na kraju je zasluženo slavio.

U polufinalnim mečevima snage će odmjeriti Jones i Higgins, te Maguire i Gould.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.