Naredni CS:GO Major se igra u Bostonu
Foto: eleague.com

CS:GO

Naredni CS:GO Major se igra u Bostonu

S. Bošković

Potvrđeno je da će se naredne godine održavati još jedan CS:GO Major turnir. 

Naredni Major turnir održat će se u Bostonu s nagradnim fondom od milion dolara, a igrat će se u januaru.

Na turniru će se naći 16 najboljih CS:GO ekipa, od kojih već osam ima zagarantirano mjesto na ovom turniru zbog prošlog Major turnira u Atlanti. 

Gambit, Astralis, Virtus.pro, Fnatic, SK Gaming, BIG, North i Immortals su timovi koji imaju pravo nastupa na Majoru u Bostonu, uli samo pod uvjetom da se u njihovim ekipama nađu tri igrača koja su igrala na prošlom turniri. 

Ostali timovi će morati proći kvalifikacije koje se sastoje od četiri Minor turnira, po jedan za svaku regiju, a osam timova će dobiti pozivnice za glavni kvalifikacijski turnir. 

Te ekipe su: G2, Cloud9, Flipside3, Na'Vi, Seed, FaZe, Vega i mousesports.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi