Ovog vikenda prvenstvo BiH u kajaku i kanuu

Po osmi put

Ovog vikenda prvenstvo BiH u kajaku i kanuu

E. Škorić

Ovog vikenda na jezeru Modrac kod Lukvaca održat će se osmo po redu državno prvenstvo BiH u kajaku i kanuu.

U subotu 29. augusta i nedjelju 30. augusta održat će se državno prvenstvo u kajaku i kanuu, a domaćin osmom prvenstvu BiH biti će jezero Modrac, tačnije grad Lukavac. Kajak-kanu klub "Proskovići" Lukavac, inače formiran početkom ove godine, i do sada je organizovao jednu kajakašku regatu, te još dva takmičenja mjerenja vremena za izbor Kajakaške reprezetnacije BiH.

Jezero Modrac pruža izuzetno povoljne uslove za razvoj i afirmaciju ovog sporta i klub očekuje intezivniji razvog ovog sporta na ovim prostorima.

Do sada je jedanaest klubova potvrdilo učešće na ovom takmičenju. Osim domaćina, tu je KK "Vidara" iz Gradačca, ali i klubovi iz Doboja, Brčko Distrikta, Maglaja, Žepča, Jajca, Trebinja, Doboj Istoka i Lukavca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.