Prvo mjesto za Hamzu Alića
Alić rezultat je među osam najboljih u Evropi

Atletski miting u Istanbulu

Prvo mjesto za Hamzu Alića

Hamza Alić, najbolji bosanskohercegovački atletičar osvojio je prvo mjesto u bacanju kugle na 64. tradicionalnom međunarodnim  mitingu „Cezmi Or“ koji je održan u Istanbulu.
Član Atletskog kluba Zenica u jakoj konkurenciji  slavio je hicem od 20.30 m.

S ovim rezultatom Alić trenutno zauzima osmo mjesto na listi najboljih evropskih bacača kugle. Izvanrednim nastupom u Istanbulu Alić je na najbolji način najavio nastup na Evropskom timskom prvenstvu u atletici, koje će se održati 20. i 21. juna na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase" u Sarajevu, kada će zajedno sa ostalim kolagama i kolegicama pokušati da našoj reprezentaciji osigura što bolji plasman u konkurenciji 14 evropskih reprezentacija, koliko će ih se okupiti na Koševu narednog vikenda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.