Radnički i Primorje izborili polufinale

Poznato šest ekipa za završni turnir

Radnički i Primorje izborili polufinale

Utakmicama desetog kola završila je grupna faza Lige prvaka u vaterpolu. Šest ekipa je izborila plasman na završni turnir " Final Six" dok su dvije prvoplasirane direktno izborile nastup u polufinalu. Iz grupe A to je ekipa Primorja iz Rijeke, iz grupe B Radnički Kragujevac.

U posljednjem kolu oba sastava su upisala očekivane pobjede u svom bazenu. Primorje je nadigralo Barcelonetu, domaćina završnog turnira 7:3, dok je Radnički bio siguran kontra Galatasaraya 13:8.
Uz Primorje i Barcelonetu iz grupe A, dalje ide Pro Recco, odnosno Brescia i Partizan.

Malo iznenađenje predstavlja loš rezultate ekipe Juga. Jug je imao bod manje od Barcelonete, tri puta je poražen u ovoj faza takmičenja.

Na završnom turniru u četvrtfinalu igraju Brescia - Barceloneta i Patrizan - Pro Recco. Bolji iz prvog meča će se sastati sa Primorjem u polufinalu, dok pobjednika drugog susreta čeka Radnički.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.