Preko četiri hiljade ljudi na dočeku

Spektakularan doček za Amela Tuku na Kamberovića polju

D. Kurbegović

Najbolji bh.atletičar Amel Tuka nakon osvajanja bronze na Svjetskom prvenstvu u Pekingu, večeras je došao u Zenicu, na mjesto gdje je sve i počelo kada je u pitanju njegova karijera. Na Atletskom stadionu na Kamberovića polju u Zenici, Amela je dočekalo više od 4000 Zeničana, koji su došli pozdraviti svoga šampiona.

Sjajna atmosfera je bila na Kamberovića polju, svi su došli da vide atletičara, koji je preko noći zadivio svjetsku atletsku scenu. Amela Tuku danas su došli pozdraviti i njegove kolege iz kluba i reprezentacije Dejan Mileusnić, Mesud Pezer, Hamza Alić, a naravno tu je bio i nekada proslavljeni skakač u vis Elvir Krehmić i predsjednik Atletskog saveza BiH Suad Kaknjo.

Tuka se uz velike emocije zahvalio na velikom i spektakularnom dočeku, koji je osim bakljade, obilovao i velikim vatrometom. Sve u svemu još jedna divna noć za sport u BiH i nadamo se da ćemo u narednom periodu imati mnogo razloga za slavlje i radost, kao što su nas u posljednje vrijeme obradovali mladi košarkaši i sjajni Amel Tuka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.