Vladimir Kličko po 17. put obranio titulu svjetskog prvaka

U 5. rundi nokautirao Kubrata Puleva

Vladimir Kličko po 17. put obranio titulu svjetskog prvaka

Vladimir Kličko je po 17. puti odbranio titulu svjetskog prvaka u superteškoj kategoriji nakon što je nokautom u 5. rundi savladao 33-godišnjeg Kubrata Puleva.

Ukrajinski bokser sa njemačkom adresom ovom pobjedom sačuvao je šampionske pojaseve u IBF, WBO i WBA verziji u svom posjedu. Iako se očekivalo da će rasprodana dvorana u Hamburgu biti velika prednost za Klička, 30 do 40% od 14.000 gledalaca u dvorani podržavalo je Puleva.

Kličku je ovo bila 66. profesionalna borba u karijeri, a 63. pobjeda, ujedno je bila 53. ostvarena nokautom.

Poraženom bugarskom bokseru koji živi u Berlinu ovo je bila 21. borba u profesionalnom boksu, a svih prethodnih 20 je riješio u svoju korist, od čega 11 nokautom. Nažalost po popularnog Kobru došlo je vrijeme i za prvi poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.