"Wilder ne zaslužuje biti šampion"
Foto: Screenshot

Trener Manny Robles tvrdi

"Wilder ne zaslužuje biti šampion"

M. Šljivak

Američki bokser Deontay Wilder trenutno je prvak teške kategorije po verziji WBC.

Ovaj 31-godišnji borac je naslov osvojio u januaru 2015. godine pobjedom nad Bermaneom Stiverneom, a zatim je u pet navrata uspješno odbranio pojas.

Ipak, nijedan protivnik s kojim je Wilder boksovao nije bio iz same elite, ali bismo neporaženog Amerikanca (38-0) uskoro konačno mogli gledati u jednom velikom okršaju.

Spreman je da uđe u ring Anthonyjem Joshuom ili Josephom Parkerom, no mnogi vjeruju kako Amerikanac ne zaslužuje pojas koji nosi. Jedan od njih je poznati trener Manny Robles.

"To je neko za koga nemam nikakvog poštovanja i ne želim trošiti vrijeme na čovjeka kojeg ne poštujem. On je loš predstavnik, loš šampion, to je sve što želim reći. Ne zaslužuje ovaj pojas, jer šampione ne čini naslov prvaka. Moraš biti dobar borac, ali i dobar čovjek van ringa. On to nije", rekao je Robles.

Mnogi u svijetu boksa također ne cijene Wildera. Smatraju da nema apsolutno ništa da bi bio pravi šampion i da su mu protivnici uglavnom ljudi kojima je lagano brisao pod.

U karijeri američki bokser, poznatiji kao "bronzani bombarder", ima 38 pobjeda u isto toliko mečeva, a 37 ih je završio nokautom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi