Žrijeb Evropskog prvenstva obaviće se u pozorištu

Prvenstvo Starog kontinenta za odbojkaše

Žrijeb Evropskog prvenstva obaviće se u pozorištu

Žrijeb za ovogodišnje Evropsko prvenstvo odbojkaša koje će se održati u Italiji i Bugarskoj obaviće se 16. februara sa početkom u 16 sati u Nacionalnom pozorištu "Ivan Vazov" u Sofiji.

Takmičenje najboljih muških evropskih odbojkaških selekcija održati će se se od 9. do 18. oktobra u Italiji i Bugarskoj, a utakmice će se igrati u Milanu, Torinu, Varni i Sofiji.

Plasman na Prvenstvo Starog kontinenta do sada su osigurali organizatori Bugarska i Italija, te selekcije Rusije, Srbije, Francuske, Njemačke, Belgije, Poljske, Finske, Slovačke, Češke, Hrvatske i Bjelorusije.

Posljednja tri učesnika Evropsko prvenstvo dobiće nakon treće runde kvalifikacija, koja je na programu 23. i 24. maja, a revanši 30. i 31. maja, a igraće Slovenija - Portugal, Estonija - Švedska i Španija - Holandija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.