BiH u drugom, Njemačka tek u šestom šeširu

Pred žrijeb grupa za SP u Kataru

BiH u drugom, Njemačka tek u šestom šeširu

E. Škorić

Međunarodna rukometna federacija objavila je danas sastave šešira za žrijeb grupa za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2015. godine.

Žrijeb grupa bit će obavljen u Dohi 20. jula u 21:30, a Bosna i Hercegovina, koja će po prvi put igrati na smotri najboljih svjetskih reprezentacija, nalazi se u drugom šeširu! 

Pored BiH se u drugom šeširu nalaze Poljska, Švedska i Slovenija, dok su velesile Francuska, Danska i Hrvatska u prvom šeširu. Jak protivnik iz trećeg šešira svakako je Rusija, iz četvrtog se može izdvojiti Austrija i Bjelorusija, u petom su Tunis, Egipat.. a u šestom šeširu je daleko najjača reprezentacija Njemačka.

Šešir 1: Španija, Francuska, Danska, Hrvatska
Šešir 2: Bosna i Hercegovina, Poljska, Švedska, Slovenija
Šešir 3: Rusija, Katar, Makedonija, Alžir
Šešir 4: Austrija, Argentina, Belorusija, Češka Republika
Šešir 5: Tunis, Egipat, Brazil, Bahrein
Šešir 6: Iran, Ujedinjeni Arapski Emirati, Čile, Nemačka

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.