Božić: Pokazali smo svima koliko vrijedimo

Rukometaš Dervente nakon sinoćnjeg trijumfa

Božić: Pokazali smo svima koliko vrijedimo

D. Vejo

Rukometaši Dervente sinoć su u okviru 10. kola Premijer lige BiH na svom parketu savladali ekipu Goražda rezultatom 30:26, te tako još jednom začepili usta kritičarima.

U veoma važnoj pobjedi svog tima, učestvovao je Danijel Božić koji je sa devet pogodaka u mreži Goražda bio najefikasniji član domaće ekspedicije.

Prve utiske nakon meča, kazao je upravo on.

"U goste nam je došla izuzetno jaka ekipa Goražda koja posjeduje individualno, dosta dobre igrače. Mladost i velika želja gostujućeg tima došla je do izražaja pa su na kraju prvog poluvremena oni imali prednost od jednog gola razlike. Međutim, duža klupa i bolja igra u odbrani donijela je prevagu za naš tim, pa smo s toga napravili razliku koju smo čuvali do kraja utakmice. Kao plod naših grešaka u napadu, primili smo četiri brza pogotka pa je tako ekipa Goražda u 55. minuti susreta smanjila zaostatak na četiri gola razlike koju su držali do kraja utakmice. U svakom slučaju, naš sinoćnji protivnik ima tim za respekt i sigurno da nisu kandidat za ispadanje. Mi smo ovim trijumfom potvrdili da vrijedimo", izjavio je za SportSport.ba rukometaš Dervente, Danijel Božić.

Derventa će u narednom kolu Premijer lige BiH gostovati ekipi Vogošće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi