Burić: Litvanija nije naivna reprezentacija

Prva pobjeda Bosne i Hercegovine

Burić: Litvanija nije naivna reprezentacija

A. Beganović

Jedan od najzaslužnijih za pobjedu našeg rukometnog nacionalnog tima nad Litvanijom (26:23) bio je golman Benjamin Burić.

Golman Gorenja je večeras vodio Bosnu i Hercegovinu do prve pobjede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. U momentima kada se utakmica "lomila" Burić je bio na visini zadatka, a meč je okončao sa 16 uspješnih intervencija.

"Litvanci nisu naivna ekipa, pokazali su da ih ne smijemo potcijeniti. Neće biti lako ni Bjelorusima, a ni Dancima s njima. Sve u svemu zasluženo smo pobijedili. U Kaunas idemo na pobjedu. Bolje igramo u gostima, nego kući. Idemo pobijediti, a onda se obračunati s Bjelorusima", nakon utakmice je istakao Burić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti