Cepelin iz rukometnih udžbenika u izvedbi Perića i Zulfića

Budućnost bh.rukometa

Cepelin iz rukometnih udžbenika u izvedbi Perića i Zulfića

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, četvrtim porazom u na Svjetskom prvenstvu, ovoga putaa od Hrvatske rezultatom 27:20, okončala je grupnu fazu na petom mjestu u grupi B.

Sve osim pobjede u prvom kolu protiv Irana nije vrijedno pominjati, što zbog blijedih partija, mnogo izgubljenih lopti i puno tehničkih grešaka, ali isto tako i zbog sudijskih odluka koje su dizale pritisak svima koji navijaju ali i simpatišu naš nacionalni tim.

Naše najbolje rukometaše već u ponedjeljak očekuje novi susret protiv selekcije Bjelorusije, a ova utakmica će odlučivati o plasmanu između 17. i 20. mjesta.

Selektor Marković u duelu sa Hrvatskom, u kojem nismo imali ni teoretske šanse u susretu protiv Hrvatske obzirom na raniju pobjedu Tunisa nad Iranom, dao je priliku svim našim rukometašima. Mnogi su pokazali da rukomet u BiH ima svjetlu budućnost, a sjajni srednji bek Josip Perić da ima "vic" i ideju kakvu u današnjem rukometu  ima rijetko koji igrač.

Dokaz tome je i akcija dva naša mlada rukometaša, Muhameda Zulfića i Josipa Perića iz 47. minute susreta, koja je završila "cepelinom" našeg desnog krila za našeg srednjeg beka. Uživajte!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.