Četiri bh. internacionalca u glavnom žrijebu EHF kupa

Bez Prcea, Vražalića, braće Burić...

Četiri bh. internacionalca u glavnom žrijebu EHF kupa

Dž. Mrakić

U okviru 3. kola kvalifikacija EHF kupa jučer su odigrani i posljednji revanš susresti nakon kojih su postali poznati svi učenici grupne faze takmičenja.

Jedna od najzanimljivijih činjenica vezanih za ovo takmičenje jeste ta da se niti jedan od učesnika prošlogodišnjeg Final Foura neće naći u glavnom žrijebu kupa.

Danski Skjern Handbol igra grupnu fazu Lige prvaka, njemački Hamburg prošlu sezonu u Bundesligi okončao je tek na devetom mjestu, dok su slovenačko Gorenje i njemački Fuchse ispali u 3. kolu kvalifikacija.

Ovima je naša država ostala uskraćena za nastupe Faruka Vražalića (Fuchse) i braće Burić (Gorenje), a plasman među najboljih 16 nije ostvario nije Azoty-Pulawy Nikole Prcea.

Od bh. internacionalaca učešće u glavnom žrijebu takmičenja uzet će Mario Blažević, reprezentativni golman rumunskog CSM Bucuresti koji je izbacio španski Morrazo, desno krilo naše reprezentacije Muhamed Zulfić koji je postigao osam golova u dva susreta Dinama iz Bukurešta protiv Maribora, te Marko Panić i Edin Bašić, koji su sa francuskim Chamberyjem eliminisali aktuelnog prvaka EHF kupa, berlinske Fuchse.

Šesnaest ekipa podijeljeno je u četiri šešira, a žrijebanje će biti održano u četvrtak, u 11 sati po lokalnom vremenu u Beču.

Prvi šešir:

Chambery Savoie
SKA Minsk
OCI-Lions
Fraikin BM Granollers

Drugi šešir:

Team Tvis Holstebro
SC Magdeburg
Bjerringbro-Silkeborg
Helvetia-Anaitasuna

Treći šešir:

HBC Nantes
Dinamo Bucuresti
Ystads IF
Pfadi Winterthur

Četvrti šešir:

Frisch Auf Goppingen
Aalborg Handbold
CSM Bucuresti
St. Raphael Var

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti