Ciudad u gostima, Zagreb kući
Odbrana Ciudad Reala je obavila svoj posao

Odigrana dva sustra Lige prvaka

Ciudad u gostima, Zagreb kući

M. Maksimović

Sinoć su odigrana dva susreta drugog kola grupe C.Zagreb je kao domaćin nadigrao prvaka Švedske Alingsas 30:21 dok je Ciudad Real u gostima bio bolji od Hamburga 32:26.

Derbi je odigran Color Line Areni, u kojoj su gosti već u 19.minuti nagovjestili svoje planove. Ciudad je poveo 10:5, ali se HSV izvukao mini serijom 3:0 za 12:14 na poluvremenu.

U nastavku opet gledamo reprizu prvog dijela. Ciudad je poveo 38.minuti 20:13 i već tada je
biloi jasno da će HSV teško do bodova u ovom susretu. HSV je zaprijetio u 46.minuti, ali konačne dileme su nestale serijom gostiju 5:0 za 28:21.
U ekipi HSV Lindberg 7 golova, Bitter je 8 odbrana, Sandström 4. Sa druge strane zato je na golu bio raspoložen Hombrados sa 16 odbrana, dok je ekipu što se tiče strijelaca predvodio Canellas sa 6 golova.


U Zagrebu je domaćin odigrao svoju prvu utakmicu u Areni. Arena je bio solidno popunjena, a Zagreb nije imao protiv Alingsas. Na poluvremenu je to bilo 17:9 i bilo je nastavku iluzorno očekivati da će gosti uhvatiti priključak. Lazarov je zabio 8 golova, Loke 6, kod gostiju Kristian Bliznac sa 5 golova.


Grupa C:
Zagreb - Alingsas 30:21
HSV - Ciudad Reala 26:32

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.