Golman Bosne optimističan

Efendić: Cilj je izboriti doigravanje za prvaka BiH

Damir Efendić jesenas je briljirao na golu sarajevske Bosne. Zadovoljan je učinkom u jesenjem dijelu sezone uz nadu da će Studenti u narednoj polusezoni biti bolji i efikasniji.

„Mi smo ispunili ciljeve koje je Uprava postavila pred nas pred start sezone. Mislim da je moglo biti puno bolje, ali i gore. Odradili smo svoje, sada nam ostaje da u narednoj polusezoni dokažemo da možemo još i bolje, odnosno da izborimo doigravanje za prvaka,“ kaže Efendić.

Golman Bosne je i povremeni reprezentativac naše zemlje. Sa velikim zanimanjem prati dešavanja u našoj grupi i vjeruje da uz malo sreće možemo i do krajnjeg cilja.

„Imamo dobre rezultate trenutno. Imamo i dobru reprezentaciju i veliku priliku da izborimo baraž gdje uz malo sreće u žrijebu možemo i do velike smotre."

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Upitan za dalje ciljeve Bosne, golman sarajevskog kluba je odgovorio:

„Ekipa je vrlo mlada, prosjek godina je 20 ili 21, otvorili smo sezonu sa deset utakmica bez poraza u nizu nakon čega je uslijedio pad što je bilo i za očekivati od tako mlade ekipe. Pokazali smo da možemo puno, samo je potrebno pronaći neku konstantu da održimo nivo igre. Naš cilj je sezonu završiti među tri najbolje ekipe i izboriti doigravanje za prvaka. Mislim da je to realno za očekivati.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.