Goražde u derbiju prvog dijela sezone bolje od Sloge
FOTO: Samir Mlaćo

Dječaci s Drine jure ka Premijer ligi

Goražde u derbiju prvog dijela sezone bolje od Sloge

S. Mlaćo

Rukometaši Goražda u derbiju 10.kola Prve lige Federacije BiH grupa Jug su u Bugojnu savladali domaću Slogu iz Gornjeg Vakufa rezultatom 27:23 (12:9). Goraždani su tako potvrdili da su trenutno najkvalitetniju ekipa u ligi te najozbiljniji kandidat za plasman u Premijer ligu.

RK Sloga u ovom duelu proslavio je veliki jubilej, 60 godina postojanja, pa su tribine dvorane KSC-a bile veoma dobro popunjene. Više od 500 gledalaca pružilo je veliku podršku svojim rukometašima, ali ni to nije bilo dovoljno za pobjedu Gornjevakufljana.

Goražde je u uoči ovog susretu bilo na prvom mjestu sa 21 osvojenim bodom, dok je Sloga bila na drugom sa 19 bodova, pa se očekivao pravi rukometni spektakl.

U prvom poluvremenu vidjeli smo veoma kvalitetnu utakmicu, a na odmor se otišlo pri rezultatu 12:9 za goste. U drugom poluvremenu također je bilo veoma neizvjesno. Goraždani su držali vodstvo, Sloga se pokušala približiti, ali na kraju im to nije uspjelo.  Efikasna igra u napadu, te sjajni golman Kenan Šundo koji je upisao 16 odbrana bili su dovoljni gostima da kući odnesu tri vrijedna boda.

Kod pobjedničke momčadi istakao se Tarik Žiga i Armin Marić sa po šest pogodaka, dok jenajefikasniji kod Sloge bio Irhad Ohran sa devet pogodaka, a šest je dodao Mesud Pokvić.

Susretu su vodili Alen Kadić i Dino Tursić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.