Hrvati porazom od Danske završili SP
Foto: EPA

Kauboji šesti

Hrvati porazom od Danske završili SP

M. Šljivak

Rukometna reprezentacija Hrvatske poražena je danas od selekcije Danske 28:24 u susretu za peto mjesto na Svjetsko prvenstvo.

Nakon uvodnih desetak minuta gdje se igrao izjednačen rukomet, Danska prva stvara ozbiljniju prednost. 

Mikkel Hansen je u 14. minuti pogodio za plus četiri (8:4), da bi Danci do najveće prednosti stigli 10 minuta kasnije. Ponovo je pogodio Hanse za šest golova prednosti (14:8).

Hrvatska je potom odigrala nekoliko dobrih napada, a prvo poluvrijeme je zaključeno pogotkom Mortensen za vodstvo Danske na poluvremenu od 15:11.

Bez većih problema su Danci održavali prednost u nastavku susreta. Tek u finišu meča Kauboji su zaprijetili. Pogotkom Stipančića u 53. minuti su došli do minus dva (25:23), ali do preokreta nisu mogli.

Danska je na kraju slavila sa 28:24, te su osvojili peto mjesto na SP-u, dok je Hrvatska završila na šestom mjestu.

Mikkel Hansen je predvodio Dansku s osam pogodaka, dok su Duvnjak i Stipančić i Slišković na drugoj strani postigli po četiri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.