Izviđač u finalu

Polufinale Kupa BiH

Izviđač u finalu

A. Beganović, foto: A. Balić

U drugoj polufinalnoj utakmici rukometnog Kupa Bosne i Hercegovine Izviđač iz Ljubuškog svladao je Goražde rezultatom 24:20, pa će se tako sutra za pehar boriti Bosna BH Gas i već spomenuti Izviđač.

Iako se očekivao kvalitetan rukomet u duelu Izviđača i Goražda, prisutni gledaoci u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu, ipak, nisu mogli uživati. Susret jeste bio dosta dobar, no pravih rukometnih poteza zbog kojih se dolazi u dvorane nije bilo.

Popularni Skauti od samog početka bili su u vodstvu i može se reći da su zasluženo izborili finale, a samim tim i učešće u Kupu pobjednika kupova.

Kod Izviđača najefikasniji su bili Lovrinović sa 8 i Boras sa 4 postignuta pogotka, dok su kod Goražda Biljaka sa 8 i Bezdrob sa 6 pogodaka bili najučinkovitiji.

Polufinale Kupa BiH:
Izviđač - Goražde 24:20 (17:9)

Dvorana: Ramiz Salčin - Mojmilo-. Gledaoca: 600. Sudije: Dejanović i Marčetić.
Isključenja: Izviđač 16 minuta, Goražde 12 minuta. Sedmerci: Izviđač 5 (4), Goražde 3 (3).

IZVIĐAČ: Burić, Grujičić 3, Dominiković 2, Matić 2, Radojević 1, Mucić 1, Boras 4, Burić 3, Lovrinović 8, Ilić, Perić, Herceg, Kvesić. Trener: Silvio Ivandija
GORAŽDE: Šehović, Bukva, Građan 1, Sijerčić 1, Jamak, Halilović 1, Bezdrob 6, Dedović, Mandarić, Delić, Grčo, Fidahić, Đananović, Biljaka 8. Trener: Nermin Đana

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.