Kadetska rukometna reprezentacija bolja od Bugarske

Sjajno otvorili kvalifikacije za EP

Kadetska rukometna reprezentacija bolja od Bugarske

A. Beganović

Kadetska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sjajno je otvorila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Naime, izabranici Jasmina Mrkonje su u prvom susretu u Danskoj savladali Bugarsku.

Naši mladi rukometaši stigli su do pobjede u duelu sa Bugraskom, a sutra i u nedjelju će odmjeriti snage sa Francuskom i Danskom.

U prvih petnaest minuta današnjeg susreta niti jedna reprezentacija nije uspjela napraviti prednost. Uglavnom se igralo gol za gol, da bi u drugom dijelu prvog poluvremena izabranici Jasmina Mrkonje ubacili u brzinu više, pa su na odmor otišli sa viškom od četiri gola (14:10).

U drugom poluvremenu bh. kadeti su sigurnom igrom sačuvali prednost iz prvih 30 minuta i niti u jednom momentu nisu dozvolili Bugarima da ih ozbiljnije ugroze. Konačan rezultat glasio je 29:23 za Bosnu i Hercegovinu.

Najefikasniji u našim redovima bili su Dean Šešić i Matej Hrstić sa po osam pogodaka, dok je Dušan Đurić pet puta savladao bugarskog golmana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.